Италианска красота и светещи прически покориха Пловдив (Фотогалерия)

  • от PlovdivTime
  • 17:09, 31.03.2017

Десетки изтъкнати коафьори от света и България се стекоха на откриването на Италианския фестивал на красотата и прическата в Пловдив. Форумът в Палата 2 на Международния панаир  започна със зрелищен ревю-спектакъл за възраждането на модната естетика с природни средства.

Шоуто "Прераждане" подсказа по елегантен начин и доминиращата "зелена" тема на 3-дневния форум за фризьорство. 26-ото му издание стартира в петък, 31 март, и ще продължи до неделя, 2 април, включително в Палата 2 на Международен панаир - Пловдив, съобщиха организаторите от „Christian of Roma”.

На фона на експресивни природни картини стилистите от българския екип на световноизвестната компания "Rolland"-Болоня сътвориха ефектни ансамбли от косите на моделите си. Динамиката в прическите, костюмите, музиката и пейзажите успяха да внушат на многобройната публика, че красотата, здравето и природата могат и трябва да бъдат неотделимо цяло.

Шоуто бе презентация и на екологичната разработка "InSight" на италианският концерн "Rolland", който е сертифициран като производител на биопродукти за фризьорството. Фестивалът бе открит от съпругата на италианския посланик в България Н. Пр. Стефано Балди - г-жа Антонела Ренци. Веднага след това девическият хор „Евмолпея” изпя химните на България и Италия.

Сред официалните лица на церемонията бяха консулите за Пловдив:  на Италия - Джузепе ди Франческо, на Франция - Теофана Брадинска, на Турция - Хюсеин Ергани. Присъстваха също председателят на "Конфиндустрия-Италия" Пиетро Луиджи Гия, президентът на Италианската търговска камара в България Марко Монтеки, зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков и главният директор на Международен панаир - Пловдив Иван Соколов.

Неонова серия от 7 атрактивни цвята е другият акцент в разнообразните презентации в програмата на Италианския фестивал на красотата и прическата. Багрите на "rEvolution Neon" буквално карат прическите да греят на тъмно, уверяват създателите на единствения в света продукт за подобно оцветяване на коса от компанията "Alfaparf"-Милано.

Емблематичният за Италианския фестивал на красотата и прическата участник Саверио Палма от "BES"-Милано е очакван от почитателите си заради своето ново изобретение. Виртуозът на ножиците и гребена е създател на първия по рода си в света метод за синхронно боядисване и подстригване "Syncro".

Той е новатор и в инструментариума - с разбаротката на комплект от 5 типа приспособления за разделяне на косата в различни секции и форми. През трите фестивални дни на подиума ще се редуват презентации и ревюта на именити коафьори и марки в бранша, сред които са "Sexy Hair" от САЩ, "Revolution` Hair Concept" от Великобритания и др.