История за змия и изкуство разказа Захари Карабашлиев в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:58, 28.10.2022
Вълнуваща история за великото изкуство на Павел Койчев и една змия разказа в социалните медии писателят Захари Карабашлиев. Ето какво сподели той:
 
"В неделя видяхме в Пловдив работата на големия Павел Койчев в новата зала за изкуство „2019“, потопихме се в света на този несъразмерен за дребновремието ни, гениален артист. Изключително преживяване, не пропускайте. А ето и една случка около него. Бяхме там преди няколко седмици, за да видим изложбата за паметника Альоша(добра идея на френски артист Мич Брезунек с текстове на Е. Келбечева ), а дъщеря ни си носеше една от своите играчки – гумена змия. В някакъв момент, докато разглеждаме я виждаме да подхвърля нагоре змията, която обаче не се връща – остава закачена на EXIT знака горе на стената. Ами сега?! Голяма скръб падна по тази гумена глупост, но се разбрахме, че ще остане там като експонат и ако някога най-случайно падне, или я свалят ще можем да си я приберем отново.
 
Разбрахме се също от време-навреме да ходим до Пловдив и да си я наглеждаме. Та така. Иначе -- за прекрасния Пловдив в друг пост."