Художникът Христо Бозуков откри изложба и поднесе годежен пръстен на любимата си

  • от PlovdivTime
  • 14:24, 04.08.2022
С откриване на изложба и поднасяне на годежен пръстен живописецът Христо Бозуков отпразнува 10 творчески години в зала “2019” на “Гладстон”. Много приятели, почитатели, светски лица и политици лично поздравиха пловдивския живописец Христо Бозуков за голямата му представителна изложба „Ние, Вие, Те, ХrистоБ. на 10“, открита на 3 август в зала „2019“. Освен с чудесните си абстрактни творби художникът, който неотдавна навърши 35 години, впечатли гостите с една изненада - поднесе годежен пръстен на своята дългогодишна приятелка Джей Хауари - арт мениджър. Двамата живеят и работят в Нидерландия.
 
Джей Хауари имаше основен принос в организирането на артистичната програма за откриването на изложбата на Христо, синтезирайки в общо преживяване живопис, музика и мода. 17-годишната арт дизайнерка Венета Павлова представи проектирани от нея дамски тоалети, вдъхновени от картините на живописеца. Изпълението на облеклата е на PacyParapanova atelie. А и самият автор отбелязва: “Тази изложба е за жените и Жената”.
 
Като почитател на изкуството на Христо Бозуков бившият пловдивски кмет и народен представител Иван Тотев запази за себе си две от изложените живописни платна. Изложбата може да се види до 23 август.
 
Проектът е подкрепен от Национален фонд “Култура”.