Талантлив музикант и художник показва “Интроверти“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:42, 23.03.2023

Изложба живопис "Интроверти" на Венцислав Диков ще бъде открита на 28 март от 18 часа в галерия "Възраждане". Творбите могат да бъдат видяни до 17 април.

"Картини, в които има провокации и които търсят провокации, понякога съзнателно, понякога – не. Нестандартни решения за стандартни обекти. Различни гледни точки за една гледна точка. Картинен свят, в който картините са само повод да решиш – да или не. Да ги харесаш, но да тръгнеш срещу себе си. Да тръгнеш срещу себе си, но да ги харесаш. Лица, които няма да видиш другаде. Изобщо, пригответе се за емоционални и рационални енигми", казва за изложбата галеристът Красимира Алексиева.

Венцислав Диков е роден в София през 1979 г., в семейство на музиканти. Рисува от ранна детска възраст. Предпочита да запази самобитния си стил в изобразителното изкуство и избира да следва музика. Завършва НМА „Панчо Владигеров“, по-късно Hochschule für Musik в Мюнстер, Германия, със специалност класическа китара. От 2003 г. Венцислав Диков е еднакво активен като художник и като музикант. Имал е над тридесет изложби в България и в чужбина (Токио, Париж, Берлин, Брюксел, Кьолн, Барселона, Люксембург и др.) Участвал е в арт-резиденции (Япония, Словакия, Сърбия) и групови изложби (България, Германия, Турция, Сърбия, Словакия,
Люксембург и др.) Негови картини са собственост на частни колекции по цял свят.