Христо Бозуков представя “Изложба за жените и жената“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:48, 01.08.2022

Художникът Христо Бозуков ще представи голяма самостоятелна изложба живопис и интермедия в Зала "2019" от 3 до 23 август. По време на откриването на 3 август от 18 часа ще се смесят живопис, музика, ревю с участници Джей Хауари - арт мениджър, Венета Павлова - млад Арт дизайнер (PacyParapanova atelie – изпълнение на дрехите), музиканти.

35-годишният Христо Бозуков определя представянето си като „Изложба за жените и Жената“. В селекцията на творбите се наблюдава вътрешно свободен, овладян и хармоничен в себе си художник, който непрестанно интерпретира и представя по един много модерен начин собствения си свят.

Творбите, създени през периода 2020-2022 г., дават израз на нови впечатления, нови усещания и идеи, породени у художника от престоя му в Нидерландия. Те могат да служат като изходна точка за сравнение с негови картини от различни периоди, с творби, създадени на родна земя, където авторът е направил първите си творчески стъпки, преминавайки през търсенето, развитието, израстването и провокацията. Това е неговият дневник на преживяното.

„В тази изложба съм събрал много различни светове на един живот през различните периоди на развитие на образа", обобщава живописецът.