Холандски хореографи “събуждат серия от снимки в жив фотоалбум в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 15:22, 07.07.2020

Холандски хореографи "събуждат" серия от снимки в жив фотоалбум в спектакъла „Shoot To Still“ на 9 юли от 19 часа в Кукления театър. Трупата aNorange Collective пристига под тепетата в рамките на 14-ия Международен Фестивал за театър и съвременен танц „Черната Кутия“.

„Shoot To Still“ показва снимка на жена и мъж на масата за вечеря. Момент запечатан във времето, когато всичко друго, освен самия кадър, е оставено на въображението. Чрез игра на време, скорост, повторение и промяна на детайли, aNorange collective оживяват серия от фотографии, създаващи жив фотоалбум, целящ да предизвика личното въображение и асоциации на публиката.

От 2007 година до днес, в рамките на фестивала се  представят новаторски театрални постановки и танцови спектакли от цял свят. Поради извънредната ситуация, тазгодишното издание се провежда на ротационен принцип до края на годината. Публиката ще види спектакли от България, Гърция, Испания, Италия, Румъния, САЩ, Унгария и Холандия.

aNorange Collective е арт колаборация между двама танцьори / хореографи – Iris Boer (Холандия) и Sebastian Pickering (Дания). Настоящият хореографски подход на aNorange Collective е вдъхновен от света на фотографията и се основава на използването на неподвижните изображения в сценичното изпълнение и създаването на движение.

Организатор е Фондация " Черната Кутия ". Официални партньори са Община Пловдив и Министерство на културата . Активни съорганизатори на проявата са чуждестранните посолства и културни институти в България.

Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2020 г. Поради извънредната ситуация, тазгодишното издание се провежда на ротационен принцип до края на годината. Публиката ще види спектакли от България, Гърция, Испания, Италия, Румъния, САЩ, Унгария и Холандия.