Хитовете от фестивала “Сан Ремо“ звучат на Античния театър в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:53, 24.02.2024

Най-знаковите хитове от фестивала Сан Ремо ще звучат на 6 юни от 20.30 часа на сцената на Античния театър. "The Magic of Italia"  ще поднесе неповторима комбинация от романтика, любов и музика. Ще звучат любими песни като Феличита, Воларе, Ке Сара и много други, изпълнени на живо от Джани Скрибано, Лука Минели и Киара Перале под съпровода на оркестъра на Дъравна опера-Пловдив с диригент Левон Манукян.

Джани Скрибано е певец, музикант, композитор и автор на собствени песни. Интересът му към музиката започва от ранна възраст и постепенно прераства в в безгранична страст към нея. На 12 г. става част от Представителния венециански оркестър (L’Orchestra Popolare Veneta), където свири на бас китара. На 17 започва истинската му професионална кариера като певец и изпълнител. Пее и свири на пиано в най-престижните клубове в Италия. По време на своята кариера, Джани е реализирал хиляди публични представления и концерти в цяла Европа от гастрол на Арена ди Верона пред публика от 10 000 зрители до зала Палавела в Торино (L’Auditorium Palavela di Torino). Прави редица световни турнета със спектакъла "Ромео и Жулиета на лед", с който посещават и Русия. Осъществява турнета в Израел, Рига, София, Азърбайджан и други страни със спектакъла „Магията на Сан Ремо“. Участва в представления и концерти в най-престижните Дворци и концертни зали на Италия в Рим, Милано, Неапол, Флоренция, Сардиния, както и в луксозните хотели “Danieli” и “Cipriani” във Венеция. Винаги очакван от своята публика с нетърпение, посрещан с горещи емоции и бурни овации. Сътрудничи си със световно известни артисти от ранга на: Lyttle Tony (Малкия Тони), Дино, Фабио Конкато, Алън Кинг, Феррадини, Mal dei Primitiv (Примитивно зло). През цялата си кариера Джани Скрибано остава верен на музиката и твори с любов, вдъхновение и ентусиазъм.

Лука Минели е познат като "Гласът на Венеция" със своя запомнящ се, топъл и чист теноров глас. Той е концертиращ изпълнител, гостувал в Ню Йорк, Лондон, Малта, Санкт Петербург, Милано, Венеция и мн. др. През 2021 г. записва албума „Forever And Ever With You” заедно със знаменития китарист BrianMay (Queen) и бродуейската звезда Kerry Ellis.

Киара Перале е яркото дамско очарование в концерта. Тя е популярно лице от телевизионния екран на Италия. Журналист, водещ, лице на публични събития във Венеция и цяла Италия. Нейният чар, изискан стил и редица таланти я правят желан гост на всяка сцена. На Античен театър публиката ще се наслади на нейните музикални изпълнения и артистично присъствие.

Закупилите билети във VIP зоната ще получат картички с автографи нa изпълнителите и комплименти-изненади от организатора на събитието.

Продължителността на концерта е 2 часа. Билетите се продават онлайн в Ивентим и на всички физически каси в Пловдив.