Хитовата група “Молец“ са вторият български участник на фестивала “Франкофоли“

  • от PlovdivTime
  • 12:21, 22.05.2023

"Молец" са вторият български участник, който се качва на сцената на Франкофоли тази година. След присъединяването на поп звездата Миро като част от програмата на 17 юни, и бг хитът на годината – групата на Кристиян Макаров и Юлиян Славчев, потвърдиха участието си на френския фестивал. Сетът на атрактивния дует официално ще бъде първото изпълнение на първия фестивален ден - 16 юни, на голямата сцена на Гребната база в Пловдив.

Крис и Юли добиха популярност от малко повече от година, но успехът им вече е неоспорим. Те са изпълнителите с най-много номинации от Годишните музикални награди на БГ Радио, които ще се проведат на 27 май в Пловдив. "Молец" се появиха внезапно през 2020 г. и успяха светкавично да влязат в душите на много и различни поколения, пълнят зали и разпродават концертите си, а на участията им редовно се извиват опашки. Днес са на път да представят своя първи албум с голямо турне в шест града в страната.

Творчеството им носи българската музика в много различна посока – стилът им е нов за родната сцена, но вече любим за мнозина - трап бийтове в R&B стилистика с дълбоки поетични текстове.

На 16 юни, в първия ден от най-големия международен фестивал с франкофонска енергия, ще видим елегантната и мистична Имани, брилянтната LP, слънчевия дует Bon Entendeur и любимката на българската публика Елена Папаризо.

Билети за събитието се предлагат в Eventim и в ЕPAYGO и на касите на EasyPay в цялата страна.

Френският фестивал Франкофоли се провежда на Гребната база в Пловдив – най-стария жив град в Европа. Събитието е част от програмата „Наследство 2023“ на Фондация „Пловдив 2019“ и се осъществява с любезната подкрепа на Община Пловдив.