“Хенд” канят на безплатен театър, среща със световноизвестен гост, уъркшоп и премиера

  • от PlovdivTime
  • 09:54, 02.04.2024

Любимият на пловдивчани театър “Хенд” стартира поредица от събития през пролетния сезон. С авторския си репертоар, фокусиран върху комедия, сатира и театрална клоунада, както и с школата по актьорско майсторство за тинейджъри, театърът привлича все повече млади хора. В продължение на тази линия през април започва “В час с театъра”- един проект, насочен изцяло към младите хора в Пловдив и срещата им с изкуството.

750 ученици на възраст между 15 и 17 години ще посетят театрална постановка в “Хенд” безплатно. Инициативата обхваща 9 училища и ще се провежда ежемесечно до края на годината. 

Първото събитие от програмата е на 26 април от 19 ч., а учениците от ОУ “Пeйо Яворов” ще гледат не само истински добра комедия, но и ще имат възможност да се потопят в магията на театъра чрез специално подготвени за тях изненади.

Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 г.

Друг акцент от програмата на “Хенд” през април е гостуването на световноизвестния български режисьор с шеметна кариера в Испания Венци Костов. След успеха на филма му “Любен”, спечелил наградата на публиката на ИФФ Бургас през 2023-а, както и множество отличия от световни фестивали, той е в България във връзка с новия си проект. На 14 и 15 април в града под тепетата ще проведе уъркшоп с акцент върху метода Сузуки и Гледни точки.

Театър “Хенд” готви и дългоочаквана премиера - абсолютната класика “Червената шапка” - комедия за възрастни. Събитията са на 21 и 22 април от 19.30 ч. В главната роля ще видим познато и любимо лице от музикалната рок сцена, което прави своя актьорски дебют.

Пълната програма и повече подробности следете на страниците на театъра в социалните мрежи.