Групи от шест държави идват на Electric Orpheus в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 16:22, 21.05.2022

 

Групи от България, Италия, Гърция, Литва, Дания и Великобритания идват в Пловдив за двудневния фестивал Electric Orpheus на 27 и 28 май в Южната индустриална зона на ул.  „Инж. Асен Йорданов” 7. Гостите ще се забавляват с топ банди, които ще представят вдъхновяваща продукция - премиера на новите си албуми и издания за световни и български лейбъли в стиловете  рокендрол, психиделика, уейв, електро, гръндж, пост-пънк, индъстриал и др.  

„New Candys” (Венеция, Италия) покоряват нов връх в съвременния рокендрол, продуцирани от носителя на Грами Томазо Колива. „Bazooka” (Атина, Гърция) преминаха от американски към гръцки лейбъл и показват пътя на истински вдъхновения артист в съвремието ни. „Yo No Se” (Бристол, Великобритания) работят с продуцента на първия албум на Нирвана.” Teatre” (Каунас, Литва) ще допринесе доза индъстриал-техно-електро с прибалтийски привкус. Очакват ни незабравими емоции в разнообразна стилистика и със „Strawberry Pills” (Атина, Гърция), „Nixxon” (Копенхаген, Дания), „Heptagram” (България), „Лютеница / LTNC” ( България), „Klen” (Великобритания) и „Snade” (България).

Двудневните билети на са цена от 65 лв., а еднодневните - 45 лв. В деня и само на място: 60 лева еднодневен / 70 лева двудневен. Electric Orpheus е проект на сдружение „Общо бъдеще“ и е част от програма „Наследство“ на „Пловдив - Европейска столица на културата“.

Организаторите даряват печалбата от фестивала за хуманитарна помощ за Украйна.