Група “Остава“ пее за откриването на “Пловдив чете“

  • от PlovdivTime
  • 16:37, 11.05.2023
Група "Остава" ще открие официално литературния фестивал "Пловдив чете" на 18 юни от 20 часа на Античния театър. И тази година форумът ще предложи интересни срещи с хората на словото и разнообразна програма за най-малките. На откриването по традиция ще бъдат връчени и две награди - "Орфеев венец" за високи постижения в съвременната поезия и "Златна четка" за най-добро художествено оформление на книга.
 
Входът за всички събития в програмата на фестивала е свободен. Той ще продължи от 19 до 25 юни. Ще я има и традиционната Алея на Книгата.
 
Двадесет и първото издание на литературен фестивал "Пловдив чете" се провежда с финансовата подкрепа на Община Пловдив по програмата за подкрепа на културни събития по Компонент 1 – „Фестивали и значими събития“. Пловдив чете 2023 е част от Календара на културните събития на Община Пловдив.
Домакин на фестивала е издателство „Жанет 45“. Съорганизатори са Министерство на културата, Община Пловдив, Народна библиотека „Иван Вазов“ и Асоциация „Българска книга“.