Григор Велев показва “Животните ще оцелеят и след нас“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 16:07, 13.06.2020

Григор Велев открива самостоятелна изложба живопис във „Възраждане” на 16 юни. Точно в 18 ч. в двора на галерията Краси Алексиева ще приветства публиката. След това в продължение на три седмици, до 6 юли, всеки който желае може да разгледа картините на Григор Велев.

След месеци премълчавани изложби, галерията започва отново работа с присъствието на любими автори. С жива публика, която наживо ще „пипне“ картините, ще се докосне, дори само с очи и със слово с автора.

Мотото на изложбата е „Животните ще оцелеят и след нас“.  

 „То ви подсказва, че ще попаднете в едно сюрреалистично царство на животните. Да, те ще оцелеят и след нас, защото Господ е милостив към чистотата на природата. Ние – не сме. И ако продължаваме да живеем по този хищнически и осъдителен отвсякъде начин, не един вирус, а пълчища от тях ще обърнат живота ни от позитив в негатив”, казва галеристката Краси Алексиева.

Григор Велев е завършил Художествената академия. До 2011 г. е преподавател по „Рисуване и дизайн” в Професионалната гимназия по керамика в Елин Пелин. Член е на Съюза на българските художници.  Има самостоятелни изложби в Пловдив, София, Варна, Казанлък, Димитровград, Севлиево. Негови картини са част от колекции в България, САЩ , Южна Корея, Италия и Франция.