Градската галерия на Пловдив отваря всичките си експозиции, откриват се две нови изложби

  • от PlovdivTime
  • 10:38, 31.03.2021

Постоянните експозиции и временните изложби в сградите на Градската художествена галерия отварят врати от 1 април.Съгласно заповедта на здравния министър ограниченията, които остават в сила за галериите, музеите, кината и театрите, са: контролиран достъп до 30% от капацитета на залите, дистанция от 1,5 м на човек от човек (или 1 посетител на 3 кв.м), носене на лицеви защитни маски и дезинфекция на ръцете на входа. 

Ето какво е работното време: 

Постоянните експозиции “Георги Божилов - Слона”, “Мексиканско изкуство”/”Цанко Лавренов” и на Енчо Пиронков са с работно време от понеделник до събота от 10  до 18 ч. Постоянна експозиция “Икони” работи от вторник до неделя от 10 до 18 ч. Всички са разположени в Стария град. 

Изложбата на Севдалина Кочевска и Петър Кочевски ще може да се види до 10 април в зала “2019”, а "Арт Позитив - [Не]реалност" - в галерия “Капана” продължава до 18 април. И двете зали работят от вторник до неделя от 10 до 18 ч.

Предстои откриването на две нови самостоателни изложби в Залите за временни експозиции на ул. “Княз Александър I”№15.  От 6 април на първия етаж ще се открие изложбата “Лица” на живописеца Иван Чакъров (от 17 до 19 часа).  От 7 април на втория етаж от 14 до 18 ч. е вернисажът на изложбата “Рапсодия в цветове” на Велислава Пежгорска.