Гледаме Джон Малкович на театрална сцена в България с билети от 50 до 400 лв.

  • от PlovdivTime
  • 13:52, 24.01.2023

Билетите за гостуването на актьора Джон Малкович със спектакъла "В самотата на памуковите полета" в Народния театър на 16, 17 и 18 февруари ще бъдат пуснати в продажба в 12 часа на 25 януари. Те ще се продават както на касите на театъра, така и в Евентим.

Представлението е по едно от най-мистериозните произведения на съвременното творчество от Бернар-Мари Колтес. Режисьор е Тимофей Кулябин. Малкович си партнира с литовската актраса Ингеборга Дапкунайте ще пренесат публиката в едно друго измерение – „В самотата на памуковите полета“. Гостуването е част от световното турне на големия актьор, а представлението е част от програмата на Дайлес театър в Рига.

Едва ли е необходимо да се пише продължително, за да бъде представен Джон Малкович, познат на публиката от множеството си роли в най-могъщата киноиндустрия - Холивудската. Неговата партньорка Ингеборга Дапкунайте също има сериозен опит на сцена. Литовката си партнира с Малкович не за първи път. Двамата имат съвместни проекти на сцената на театър Steppenwolf в Чикаго и театър Ronacher във Виена. Малкович влиза в ролята на режисьор, в който играе в лондонския театър Sheftesberry. Ингеборга Дапкунайте е работила и с режисьори като Еймунтас Някрошюс, Кевин Спейси, Михаел Щурмингер, Ева Енслър (авторката на "Монолози за вагината".

Билетите за спектакъла струват от 50 до 400 лв., оформени в осем ценови категории, пише "Площад Славейков". "В самотата на памуковите полета" ще се играе на английски език, а на специални монитори ще вървят субтитри на български.

Фотография: Марис Морканс