Гигантски кукли разкриват магията на театъра в Деня на Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:55, 08.07.2021

Гигантски кукли и актьори ще дефилират на Главната в интерактивен уличен спектакъл  от проекта "Пешеходна зона" на 6 септимври. Участниците в интерактивния спектакъл ще пресъздават ситуации и сцени, които засягат теми и проблеми, актуални в съвременната действителност. „Пешеходна зона” използва публичното градско пространство като увеличителна лупа за взаимоотношенията между поколенията, връзката родители – деца, екологията, културата и други важни за развитието на съвременното общество ценности.

Основната тема е "Заедно". Заедно, което започва от домашната среда и се пренася в обществото, променяйки нагласите и стереотипите. Спектакълът е подходящ за всички, тъй като няма езикова бариера, а използва универсалния език на театъра.

Режисьори и драматурзи на проекта са Ева Кьосовска и Веселин Бойдев. Сценограф е Крум Крумов. Участват и изпълняват артистите и художниците от Държавен куклен театър – Пловдив.

Проект „Пешеходна зона“ е част от програма Наследство на Пловдив - Европейска столица на културата и е иницииран и се реализира от Сдружение с нестопанска цел "Международен куклено-театрален фестивал "Двама са малко - трима са много".