Герасим Георгиев-Геро пада “Между два стола“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 12:22, 08.04.2021

Герасим Георгиев е звездата в спектакъла "Между два стола", който гостува в Дома на културата "Борис Христов" на 5 май от 19 ч. Представлението, в което Геро си партнира с Николина Янчева, Вяра Начева, Ивайло Гандев, Августин Демерджиев и Димитър Марков, е на Драматичен театър "Стефан Киров"

Режисьор на спектакъла е бившият зам.-министър на културата Васил Василев. От трупата твърдят, че това е най-касовата постановка на Сливенския театър през последните 30 години. А на Геро тя донесе първата му театрална награда - “Любимец 13”, в Димитровград. Сценограф е Милена Стоянова.

"Между два стола" от Рей Куни е типична пиеса на ситуациите. Така че, дали таксиметровият шофьор Джон (в ролята - Герасим Георгиев –Геро) се намира в Лондон, София, Пловдив или Сливен, той се опитва да се справи с трудното положение „между два стола" и да направи правилния избор. Джон е женен едновременно за две жени, които живеят в два различни квартала, в два различни апартамента. Всичко върви наред, когато една вечер той закъснява да се прибере. Естествено – и двете му съпруги звънят на полицията. Естествено и от двата полицейски участъци се отзовават. Естествено Джон трябва да отговори и на двете повиквания. От тук нататък възникват куп комични и абсурдни ситуации, от които Джон се опитва да се измъкне.,  

Билети се продават на касата на МаскАрт в ДК „Борис Христов“.