Гениалният композитор Вивалди оживява в спектакъл на Античния театър

  • от PlovdivTime
  • 18:05, 08.02.2023

„Вивалди завинаги” - симфоничен спектакъл, който е изграден върху сюжетен разказ, визиращ важни моменти от живота и творчеството на един от най-великите композитори в историята на класическата музика – Антонио Вивалди, ще оживее на 24 май на Античния театър.

Събитието е само за слушане. Той съчетава вълнуващ кино-разказ, който ще визуализира епохата и житейския път, през който преминава един от най-значимите барокови композитори в цяла Европа, и симфоничните интерпретации на неговото изключително по обем и художествено влияние творчество. Минава през разказа за личната история на гения и търси тайната за безсмъртието на неговите музикални творби.

Спектакълът обхваща младежките години в родната Венеция, периода „Оспедале дела Пиета”, последните години от живота на Вивалди и най-популярното му произведение „Четирите годишни времена“.

Сценарият и режисурата на спектакъла е дело на Борис Радев. Участват Симфониета-Враца и солистите Зорница Иларионова и Борис Соколов (цигулка), Христо Захариев (фагот), Христо Павлов и Четилия Де Анджелис (флейта), Йоан Кьосев (обой), Георги Стойков и Доналд Крийч (тромпет), Мария Божилова и Таня Радева-Лазарова (сопран), Цветелина Коцева (мецосопран), Стефан Вучов и Елизабет Якимова (танцьори). В образа на Вивалди влиза Борис Соколов а на баща му - Стефан Къшев. Диригент е Максим Ешкенази.