Галина Николова отваря поетични “Въображаеми градини“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:56, 29.03.2023

Поетичната книга „Въображаеми градини“ от Галина Николова ще бъде представена в Jazz Cafe Plovdiv на 31 март от 18 ч. Модератор е Ина Иванова.

"Важна и много силна книга – „Въображаеми градини“ на Галина Николова заслужава специално и трайно внимание. Превъзходна поезия, в която, преплетени, чувствителност и мъдрост оживяват пред очите ти, добиват реални измерения, усещаш ги, можеш дори да ги докоснеш", пише Илко Димитров.

За книгата Стефан Иванов казва: "Toва не е само интимна и изповедна поезия. Не са само красиви и добри стихотворения. Това е чувствителна и лечебна литература. И тя смело говори за различните сезони на сърцето. Доказателство, че поезията може да бъде убежище. И грижа".

"Въображаеми градини" е петата книга със стихове на Галина Николова, след "Минавам" (2000 г.), "Отстрани" (2004 г.), "От другата страна" (2010 г.) и "Азбука на завръщането" (2013 г.).

Входът за събитието е свободен. То се реализира с подкрепата на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития на Пловдив за 2023 г.