Галерия „Възраждане“ кани на изложба живопис „Център“ на Николай Ангелов – Гари

  • от PlovdivTime
  • 18:10, 06.07.2020

 

Галерия „Възраждане“ ще бъде домакин на изложба живопис „Център“ на Николай Ангелов – Гари от 7 юли. В 18:00 ч. в двора на галерията Краси Алексиева ще приветства гостите, ще представи автора и изложбата, която ще продължи до 28 юли.

„Новата изложба на Гари е много разнообразна и като рисувателни техники и като образност и размери. Този път чувството за хумор на художника преобладава и много от образите стоят шаржово. Лекотата на Гари да стилизира, социализира е впечатляваща и това, че от време навреме се подсмихва под мустак в картините, придава една лежерност и фриволност, даже определена лека еротичност в платната. Свежи картини, създаващи едно ведро и усмихнато отражение върху лицата на зрителите“, разказа галеристката Краси Алексиева.

„Сътворени и отделени от Центъра, ние  тръгваме около Него през земния си преход, за да се върнем там отново. Най-бързият и верен път е Любовта. Тя е тази, която ни определя като хора. Тя е смисълът на нашето пътуване; силата, чрез която вървим напред. Всичко в заобикалящия ни свят е като знак, отрицателен или положителен; компас, водещ ни към Центъра, от който произхождаме и който ни  привлича отново при себе си. Пътеводните знаци – хора, предмети, животни, спомени, мечти и чувства, са това, което ни напомня  постоянно за Центъра на всичко и те ни показват верния път към Него. От нас се иска да съумеем да разчетем тези знаци и да изпълним живота си с Любов. Всяко действие, жест, дума, изпълнено с Любов е добро и е от Бог, защото Бог е Любов. Той е ЦЕНТЪРЪТ!“, разяснява своята най-нова концепция самият автор Николай Ангелов – Гари.

Николай Ангелов – Гари е роден през 1978 г.  През 2003г. завършва ВТУ “ Св.Св. Кирил и Методий” , Велико Търново. Член на Дружеството на бургаските художници. От 2012 г. е член на Б.И.С. – „Българско иконографско сдружение“. Има осъществени 16 самостоятелни изложби и множество участия в общи такива.

Награди:

2017 г.  Награда „Руси Стоянов“ за млад художник- гр. Бургас.

2015 г.  Голямата награда „Златният Езоп“ на ХХІІ Международно биенале на хумора и сатирата, гр. Габрово.

2014 г. Награда на СБХ за млад автор на биенале „Бургас и морето“-гр.Бургас.