„Възраждане“ празнува рожден ден с изложба на носителя на награда “Пловдив“ Ангел Герджиков

  • от PlovdivTime
  • 10:58, 31.08.2021

Галерия „Възраждане“ кани на своя 26-и рожден ден и изложба живопис „Моето дълго чакано вчера“ на големия пловдивски живописец Ангел Герджиков на 31 август от 18 ч. Картините ще можете да разгледате, на живо, в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите три седмици – до 20.09.2021 г.

„Новите картини на Ангел Герджиков постигат една степен на майсторство, което подсказва, че авторът е в апогея на своето творчество. Особено магичен е колоритът в платната, ужким явна вакханалия на цветовете, а всъщност живописният инстинкт на Ангел го води по много точни и ясни пътища. Персонажите на художника, все повече и повече одухотворяват едрия план, но вече създават нови светове в света, предоставен им от автора. Надскачат известни  закономерности, за да осъществят своя живот на индивидуалисти. Но все пак в колектив. Силна живопис, която се налага категорично и безкомпромисно в съзнанието на зрителя“ – така описва предстоящата среща на автора с публиката, галеристката Краси Алексиева.

Ангел Герджиков е роден през 1969 г. в гр. Пловдив. Завършва Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ през 1988 г. Продължава образованието си във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” до 1995 г., специалност живопис в класа на проф. Никола Русчуклиев. Член е на Дружеството на Пловдивските художници. Има 25 самостоятелни изложби и многобройни участия в общи. Живее и работи в гр. Пловдив.

Носител на наградата „Пловдив“ за 2019 г. на гр. Пловдив за постижения в областта на живописта.