Галерия “Дяков“ чества два юбилея с изложбата “Ден и нощ“ на Владимир Шунев

  • от PlovdivTime
  • 10:03, 10.03.2021

"Ден и нощ" на Владимир Шунев ще представи галерия "Дяков от 11 март. Това е поредната изложба, с която пловдивският арт салон отбелязва 25-годишнината си, а самият автор също ще отбележи 60-годишнина през 2021 г.

През годината "Дяков" ще представя любими свои автори, чието творчество е радвало през всички тези години почитателите на изкуството в Пловдив и е допринесло за изграждане на облика на арт пространството като място за чисто, въздействащо и вълнуващо изкуство, представящо най-добрите съвременни български автори.  

Владимир Шунев е роден през 1961 в Дупница. Завършил е Минно-геоложки университет, но рисува от войник и от 1990 е художник на свободна практика, а от 1992 и член на Съюза на българските художници, чийто председател на представителството за Кюстендилска област е от 2017г.
 
Владимир Шунев е канен за изложби и участия в международни пленери в България, Сърбия, Македония, Ливан…Носител е на престижни награди за изкуството си от галерии в България и Ливан.
 
Галерия „Дяков“ работи с Владимир Шунев от 1998 г., когато представя цикъл от впечатляващи негови творби „Древни рисунки от пещерите на България“, а по-късно- през 2019 експозицията „Моите Тоскана и Амстердам“, а през 2020- изложбата „Приказни видения“. В годината, в която Галерия „Дяков“ става на 25, Владимир Шунев става на 60!
Галерия „Дяков“ се присъединява към празника му, като представя по този повод изложбата му „Ден и нощ“, която е 46 самостоятелна изложба в кариерата му.
 
На 11 март (четвъртък), когато е откриването на изложбата, галерията ще приема гости през целия ден от 11 до 18 часа, за да се избегне струпване на хора.