Френската комедия с куп награди на Филмови нощи във Филипополис тази вечер

  • от PlovdivTime
  • 13:38, 16.07.2021

Страхотната френска комедия „Сбогом, глупаци!“ можем да гледаме тази вечер на лятно кино „Орфей“ от 21.10 ч. Филмът е сред най-награждавните в последните години – носител на 6 награди „Сезар“ – сред които за най-добър филм, режисура и сценарий. Историята разказва за 43-годишната фризьорка Сюз Трапе, която научава, че е сериозно болна. Тя се впуска в търсене на детето, което е била принудена да изостави, когато е била едва на 15.

Лудешкото ѝ приключение, изпълнено с бюрократични спънки, я среща с Жи Бе – 50-годишен мъж, страдащ от професионално „прегаряне“, както и с г-н Блен – сляп архивар, склонен към прояви на свръхентусиазъм. Това необичайно трио се впуска в неистово издирване из целия град на отдавна изгубеното дете на Сюз. 

Другото предложение днес също е забавно - новият „Космически забивки: Нови легенди“. На екрана отново ще видим любимите Бъгс Бъни, Дафи Дък и другите „шантави рисунки“, които този път си партнират не с Майкъл Джордан, а с нова легенда – Леброн Джеймс. Заедно с малкия си син баскетболистът се озовава във виртуален капан, от който могат да се измъкнат само с ожесточен баскетболен Много смях предлага днешната програма на Филмови нощи във Филипополис. сблъсък. Филмът е от 23.30 ч.

Филмови нощи във Филипополис продължава с прожекции всеки ден до 31 юли. Билетите за филмите са на цена от 7 лева, с намаление за учащи и пенсионери – 6 лева.