Френска комедия за сблъсъка на поколения, сексуална ориентация и любов разсмива пловдивчани

  • от PlovdivTime
  • 12:20, 30.06.2020

Хитовата комедия „Горката Франция“ гостува отново в Пловдив на Лятна сцена ОРФЕЙ на 30 юни г. от 21:00 ч. Постановката събира блестящи актьорски изпълнения и безумно смешни моменти, смях до плач и рев от смях. Билетите се продават на касата пред общината, касата в ДК "Борис Христов", центровете на EVENTIM.  В Спектакъла участват обичаните комедийни актьори Александър Дойнов, Александър Кадиев, Катето Евро, Фахрадин Фахрадинов. Режисьор е Богдан Петканин.

Това е 9-тия изключително успешен сезон на постановката, която започва в една мъглива есенна парижка сутрин, под звуците на стар френски акордеон, шума на Сена и мириса на току-що изпечени кроасани и свиренето на спирачки на такси.

Виктор Табуре, търговец от френския град Лимож, пристига в Париж да посети сина си, Мишел Табуре, в квартирата му, за да му съобщи, че майка му е избягала с чичо му в Алпите. Едничката надежда на господин Табуре е да получи разбиране от сина си. Но вместо разбиране, на Виктор му предстои да получи поредната изненада в живота си – новината, че синът му е хомосексуалист. А запознанството на Виктор с „приятелката” на Мишел - шармантния Жозе Пилет, прави този момент драматичен за героите и два пъти по-комичен за публиката.

Това е една комедия за сблъсъка на поколения, сексуална ориентация, ценности, идеали и любов. Любов в различните й форми и измерения.