Фотографската изложба “Моралът е доброто“ на Кристиан Таков гостува в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 12:54, 21.07.2022
Пловдив ще бъде домакин на изложбата "Моралът е доброто" с фотографии на Кристиан Таков. Тя ще бъде открита в откритите пространства над Римския стадион на 25 юли от 19 ч.
 
Известният юрист, интелектуалец и общественик доц. д-р Кристиан Таков (1965 – 2017 г.) е забележителна фигура в най-новата ни история. През целия си професионален и личен живот той полага системни усилия за изграждане на активно гражданско общество и за утвърждаване на фундаментални за демокрацията ценности. Стремежът на доц. Таков е думи като „право“, „свобода“, „справедливост“ и „морал“ да не остават изпразнени от съдържание понятия. Неслучайно днес много хора го описват с една единствена дума – будител.
Вдъхновен от него, екипът на „Аффлатус“ вече две години работи упорито върху претворяването на живота и дейността му биографичен документален филм със заглавие „Моралът е доброто.“ В рамките на работата по филма бяха издирени много непубликувани досега архивни кадри и документи, както и много авторски фотографии на Кристиан Таков.
 
Съвсем естествено се роди и идеята част от творчеството му да се представи под формата на изложба. Експозицията ще съдържа авторски фотографии на Кристиан Таков от различни периоди на живота му, а посланието, което носи, е: “Доброто има непрекъсната необходимост в него да се влага енергия, за да продължи да съществува” – мисъл на Кристиан Таков".