Формация „Слънчеви гласове“ с безплатен концерт на стълбите на Каменица

  • от PlovdivTime
  • 10:59, 17.09.2022

Камерна певческа формация "Слънчеви гласове”  с диригент Илиян Тиганев  ще зарадва пловдивчани и гостите на града с безплатен концерт за втори път през тази година. Събитието ще се състои на 17 септември от  19 часа на стълбите на Каменица. Репертоарът на групата включва обработени български фолклорни песни. В концерта ще се включат и гост-музиканти: Стилиян Дерменджиев – цигулка, Белослава Танчева – пиано и Никола Косов – акордеон.

Освен на хубави песни, публиката ще се наслади и на изпълнение на пиано на четири ръце, което ще изсвирят третокурсничката в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ Белослава и диригента Илиян Тиганев. 

ПФ „Слънчеви гласове“ е създадена преди 4 години. Съставът е камерен, хористите пеят за удоволствие и от сърце. Имат изнесени редица благотворителни концерти. Във формацията участват момичета от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, НУМТИ „Добрин Петков“ и от други учебни заведения в Пловдив. Групата дебютира с концерт на Римския стадион в рамките на проекта YouthSymphonyOrchestra „Progressive“ – част от Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ през 2019-а година. Удостоена е с бронзов медал, на международния фестивал с конкурсен характер „Кръстопът на музите“, гр. София. 2020 г.

На предстоящия концерт участват певиците Мария Хубенова, Гергана Терзиева, Боги Валентинова, Надежда Терзиева, Марина Спасова, Белослава Танчева и Дария Танева.

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.Елате да се насладите на хубава музика!