Фондация „ Изкуството през вековете” представя в Пловдив проекта „Резонанс на сетивата”

  • от PlovdivTime
  • 18:36, 15.07.2020

Ако се чудите кое обединява бароковите концерти, римските аристократи и венецианските карнавали със съвремието ни, то със сигурност това е светлината. Светлината на свещите и изкуството на венецианските майстори – Карвинг. 

Фондация „ Изкуството през вековете” представя проект „Резонанс на сетивата”. На това събитие ще разберете коя е тайната на карвинг свещите и кое ги прави толкова специални, защо венецианските майстори още през XVI век разработват тази техника и как тя намира отражение в социалния живот по времето на Възраждането.  

Във втората част на събитието ще научите за  влиянието на музиката като терапия върху съвременното общество. Нейното асоциативно въздействие ще се визуализира в художествена творба с музикално съдържание, която ще бъде нарисувана на момента.

В „Резонанс на сетивата” участват не само известни пловдивски творци , но и специалисти в областта на медицината, които ще разкрият  в научен контекст как музиката влияе върху биохимичните процеси в натурата на един творец.

Това са доц. д-р Георги Митев, д-р Тодор Стоев, Динко Ненов и Мария Аргирова.

Датата е 30 юли 2020, начален час – 19.00 часа, а мястото е Пловдивски Културен Институт.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив.