Фестивалът Wrong Fest започва в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 15:51, 03.09.2021

Деветият фестивал Wrong Fest започва днес на сцена "Ядрото" в Капана. Там ще свирят Михаил Йосифов и Велислав Стоянов от 18 ч., като на мястото притежателите на билети ще могат да получат и гривните си за форума.

Официалното откриване пък е на 4 септември на Гребната база със същинската програма с участието на Mind Trips, Šajzerbiterlemon, Спални Места, Nira, Strugare, Shortparis, Lalalar. Основната фестивална програма на Гребната база ще продължи и на 5 септември с бандите Krekhaus, Seine, Mother's cake, Pistamashina, Dub Fx, BrazzViLiDj, Gaye su Akyol, а съпътстващата ще бъде завършена в Деня на Съединението пред библиотека "Иван Вазов".

Тазгодишното издание ще представи 14 банди, разделени на две сцени, иронично наречени Right и Wrong.  Билетите за фестивала са по 33 лв. за един ден и 44 лв. за два дни.

Събитието е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Wrong Fest е алтернативен музикален фестивал, който представя авангардна и съвременна музика от целия свят. Ще се проведе за втори път в Пловдив, като това е деветото издание от създаването му.

Тазгодишното издание ще представи 14 банди, разделени на две сцени, иронично наречени Right и Wrong. Фестивалът ще е двудневен - на 04.09 и 05.09, като е придружен и със съпътстваща програма, която ще продължи до националния празник -6ти септември. Мястото на провеждане е гребният канал, при кулата на финалния комплекс, на което ще можете да намерите главно музика и съпътстващите я напитки.

Програма:

 04.09 Mind Trips, Šajzerbiterlemon, Спални Места, Nira, Strugare, Shortparis, Lalalar.

 05.09 Krekhaus, Seine, Mother's cake, Pistamashina, Dub Fx, BrazzViLiDj, Gaye su Akyol.