Цирк и огън завладява Пловдив с “Фестивал без име“

  • от PlovdivTime
  • 09:41, 11.03.2021

Еднодневен фестивал на изкуствата под названието "Фестивал без име" ще се проведе на Младежкия хълм на  22 май от 10 до 21 ч.

„Наскоро ни се появи една много интересна идея за събитието „Фестивал без име“, което има за цел създаване на приятелства, придобиване на нови умения, научаване на нещо ново и най-вече забавление. Подходящо е за хора на всякаква възраст – както за малките, така и за големите. Ние сме на мнението, че всеки може да твори по един или друг начин, независимо от възрастта, финансовото положение, психическото и физическото състояние и т.н. Точно за това решихме да организираме събитие, което има за цел да накара всички да забравят проблемите от работата, училище, и да научат нещо полезно и ново“, разказаха организаторите.

Събитието ще се състои в над 10 различни уъркшопа (работилници), свързани с цирковото, уличното, огненото и сценичното изкуство. През определен период от време ще има кратки почивки, в които артистите ще показват най-различни неща и умения, за да забавляват участниците по време на почивките. Част от нещата, на които ще се учат участниците са въртене на пой, въртене на стаф, жонглиране с контактна сфера, жонглиране с бухалки, жонглиране с рингове, жонглиране с топки, фрийстайл с футболна топка, ходене по слаклайн (въже за ходене), фокуси и други. Накрая събитието ще завърши с огнено шоу, цирково шоу, няколко песни от певиците и музикантите, както и с много добро настроение.

Оглеждайте се за екипа на Кендама България, които ще ви запознаят с изкуството на традиционната японска игра Кендама и много други интересни игри на умения и двигателни изкуства. Ще има отворена работилница за всеки, който иска да пробва нещо и демонстрация от по-напредналите.

За прекрасната, музикална обстановка ще се погрижат "Two A", Надежда Ненкова и Петър Киров.

„Ще се съобразим с всички предпазни мерки срещу COVID-19, ще осигурим голямо количество вода за участниците, както и дезинфектанти. Ще се погрижим да опазим чистотата на мястото, на което ще се проведе събитието. Ще осигурим контейнери за разделно рециклиране, както и място за събиране на капачки, които в последствие ще бъдат дарени. Също така, всеки артист ще премине през индивидуално обучение за работа с деца, както и за спазване на предпазните мерки и мерките за безопасност на участниците“, допълват още организаторите, които ще ви очакват на поляната в съботния ден.

Фотография: Елбетица-Elbetitsa