Фасада видео фест обявява победител за 2020-а

  • от PlovdivTime
  • 15:48, 27.09.2020

Фасада видео фестивал събира отново видео изкуство от цял свят в Пловдив. На тазгодишното единадесето издание, от постъпилите 181 филма, са допуснати до участие 62 творби от 26 държави: Германия, Австрия, Полша, Словения, Франция, Белгия, Дания, Финландия, Италия, Испания, Португалия, Румъния, Турция, Великобритания, Русия, САЩ, Канада, Република Корея, Хонгконг, Сингапур, Израел, Египет, Иран, Бразилия, Мексико, Аржентина.

В три поредни вечери до 27 септември от 20 часа, пловдивчани и гости на града имаха възможността да се запознаят с различни погледи, теми и жанрове в областта на видео изкуството. Изключително разнообразната програма ще ви потопи в невероятните приключения на видео артистите от цял свят. Фасадата заживява и се превръща в светлинен екран, отразяващи чувствителността и посланията на видео творците. 

Мястото е “Лапидариум” в Стария град, не пропускайте и станете част от преживяването. На 27-ми ще бъде обявен носителят на наградата на фестивала, който ще получи 1000 евро.

На 28-и ще бъде излъчена студентската програма на фестивала в Център за съвременно изкуство - Баня „Старинна“ от 13 часа и ще бъдат обявени наградените. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и Гьоте-институт, България и е част от Културния календар на града за 2020 година. Сдружение „Изкуство днес“ е член на международната мрежа от немски културни общества в чужбина на Гьоте-институт.