Фантастичната оперета остави без дъх Античния театър (Фотогалерия)

  • от PlovdivTime
  • 18:02, 27.07.2017

Фотографии: Руслан Йорданов

Букет от откъси от най-популярните оперети изправи на крака публиката на Античния театър снощи. Зашеметяващите солисти на Фолксопер Бетина Швайгер и Микаел Хавличек и на Оперетния театър в Будапеща - Карой Пелер и Силви Сенди, пресъздадоха творбите на Йохан Щраус-син, Франц Лехар и Имре Калман по незабравим начин в спектакъла "Viva l'operetta" под режисурата на Георги Динев.

В пътешествието в света на оперетата се включиха вдъхновено и пловдивските солисти - Мариана Панова, Вера Гиргинова, Светлана Иванова, Марк Фаулър, Евгений Арабаджиев и Емил Марков. Усещането за балните зали на Виена и Будапеща допълниха балетът, хорът и оркестърът на Държавна опера – Пловдив  с диригент Константин Добройков. Концертмайстор на  "Viva l'operetta" - Виеслав Новак, хореограф - Боряна Сечанова.

Любителите на класическата музика под тепетата успяха да чуят арии, дуети и сцени от Имре Калман – „Царицата на Чардаша“, „Графиня Марица“, „Старият Рац“, „Принцесата на цирка“,  Франц Лехар - „Страната на усмивките“, Джудита“, „Паганини“, „Веселата вдовица“,  Жак Офенбах - „Орфей в ада“ и Йохан Щраус  - „Прилепът“.

С бурните си аплодисменти пловдивската публика успя да си извоюва на бис допълнителен горещ кан-кан. Оперетният спектакъл от фестивала „Opera Open“ на Античния театър бе посетен и от значителен брой чужденци.