Ерос Рамацоти: Мирът е единствената битка, за която си струва да се борим

  • от Парашкева Иванова
  • 20:24, 26.04.2023

NO WAR! Мирът е единствената битка, за която си струва да се борим. Този цитат на Албер Камю се появи на сцената на зала „Арена”, където световната звезда Ерос Рамацоти снощи пя пред повече от 12 хиляди души.  Артистът включи България в световното си турне, което стартира тази година по повод новия му албум "Battito Infinito".

Пред българската публика той  изпълни както песни от новия си албум, така и някои от най-големите си хитове. А на нестихващите аплодисменти отговаряше с „Благодаря”.  Ерос Рамацоти няколко пъти слиза от сцената , за да поздрави и да се снима с екзалтираните си фенове от първите редове, подписа една негова плоча и обърна специално внимание на децата, застанали на оградата.

В новия си албум музикантът  пее за любовта,  безграничната свобода и дава сила и увереност на всички, които се отдават на музиката му.  Концертът бе компилация от безгранична искреност , революционна мултимедия, спиращи дъха кадри към клиповете на новите песни, 3D анимации и  комуникационен мост между видеата и декора.

Песента му „Figli della Terra“ е послание за любов към планетата Земя, в което артистът ни напомня, че тя се нуждае от внимание и грижи повече от всякога.В новия си албум Ерос пее за дъщеря си Аурора, която скоро го дари с внук, а също и за сина си. „И не се страхувай от любовта, защото много си приличаме. Мога да ти кажа: ще станеш по-голям, ще следваш повече пътища и ще намериш за кого ще си важен, защото животът е магия… твоят живот е магия“.

„ОБИЧАЙ ближния си, ОБИЧАЙ себе си, ОБИЧАЙ хората до теб и тези, които са обогатили живота ти, с които любовта никога не е свършвала, а е успяла да се трансформира в нова, различна, но също толкова значима форма” , казва Ерос, като песните му са призив за любов в сложното и разделно време, в което живеем.

В  последния си албум италианецът е повлиян  от различни музикални стилове като джаз, ритми от Латинска Америка и всичко това в ретро вариант, който определено допадна на публиката.

Звездата пя два часа без почивка, а заедно с него стотици припяваха на емблематичните  ,,Musica e’’  ,,Fuoco Nel Fuoco’’, ,,Per Le Strade Una Canzone’’, ,,I Belong To You’’ . 

 

 

 

 

 

 

 

РЕДАКТИРАЙ