Емблематични женски образи от Валери Ценов омайват посетителите в “Аспект“

  • от PlovdivTime
  • 10:50, 12.01.2021

Голяма зимна изложба живопис, графика, скулптура показва пловдивската галерия „Аспект“ до 25 февруари. Експозицията включва творби на едни от най-известните, обичани и колоритни български автори. Картините са подбрани внимателно и с много усет за красота. Вижте представянето на няколко нови картини в общата зимна експозиция - емблематични женски образи от Валери Ценов.

Валери Ценов е роден на 27  октомври 1961 г. в с. Лехчево, област Монтана. Завършил е Художествената гимназия „Цанко Лавренов” в Пловдив и специалност „Илюстрация” в Художествената академия в София. Живее и работи в Пловдив.

Има реализирани десетки самостоятелни изложби в България, Франция, Германия, Люксембург и САЩ. Картините му са притежание на частни колекции у нас и в чужбина.

Валери Ценов работи в сферата на живописта. Стилът му се характеризира с прецизност и внимание към детайла и най-общо може да бъде определен като „приказен реализъм”.

Галерията работи с обновено зимно работно време: вторник – петък: от 11 до 18 ч. и събота: от 11 до 15 ч. Неделя и понеделник са почивни дни.