Елитът на пловдивския джаз “Октет Пловдив“ представя първия си авторски албум

  • от PlovdivTime
  • 15:52, 30.07.2020

Пловдивската джаз формация „Октет Пловдив“ ще представи на живо първия си авторски албум на 1 август от 21 часа в Конюшните в Стария град. Музиката и аранжиментите са дело на пианиста Мирослав Турийски, който е събрал в състава на емблематичния оркестър елита на пловдивския джаз.

В програмата, освен инструментални пиеси, ще прозвучат и оригинални аранжименти на песни, като специален гост солист ще бъде един от големите джаз гласове на България- Петър Салчев.
Концертът е част от програмата на фестивала "Камерна сцена-Пловдив" и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

„Октет Пловдив“ включва прекрасните музиканти: Венелин Георгиев-алто сакс, Димитър Льолев-тенор сакс, Мартин Ташев-тромпет, Владислав Мичев-тромбон, Николай Карагеоргиев-китара, Мирослав Турийски-пиано, Александър Леков-бас, Кристиан Желев-барабани.

За първи път публиката чу и видя Октет Пловдив в единствената инструментална вечер по време на Plovdiv Jazz Fest 2015. Формацията бе създадена специално за фестивала по идея на Мирослав Турийски, който освен идеен двигател на проекта, композира и музиката за концерта тогава. За всички пиеси вечерта на фестивала беше премиерна.

През годините момчетата са изнесли многобройни концерти из страната и в чужбина, свирили са в клубове в цялата страна и се радват на обичта на публиката.