Екипът на “Пловдив 2019“ организира информационна среща за програма “Наследство“

  • от PlovdivTime
  • 15:41, 27.01.2021

Фондация „Пловдив 2019“ стартира поредица от информационни срещи за всички желаещи да кандидатстват по двете нови отворени покани за финансиране на проекти. Първата ще се състои в онлайн формат на 1.02.2021 г. от 16.00 до 17.30 часа. В нея ще се включат експерти от фондацията, които ще разясняват с участниците конкретни въпроси и теми по програма „Наследство“ и двете покани, обявени по-рано - „Фестивали и творчески инициативи“ и „Творческият Пловдив“. За целта е необходимо желаещите да последват следния линк, непосредствено преди началото на срещата: http://egov-box.plovdiv.bg и да въведат код: 2162800663. 

Припомняме, че срокът за кандидатстване и по двете покани е 15 март 2021 с еднакви критерии за оценка, съобразени с основните ценности и философията на инициативата Европейска столица на културата. 

Поканата по направление „Фестивали и творчески инициативи“ разпределя общата сума от 1 милион лева и дава възможност за представяне на мащабни проекти до 200 000 лв. и на малки проекти до 10 000 лв. В направлението могат да се включат всички желаещи организации и артисти от България и чужбина. 

Поканата по направление „Творческият Пловдив“ е насочена към активирането на творческия потенциал на града и осъществяване на събития през тази и следващата година от организации, които са базирани в Пловдив. По нея се разпределят общо 500 000 лв. Кандидатите от Пловдив могат да участват и по първото направление „Фестивали и творчески инициативи“. 

Следващите информационни срещи са предвидени за индивидуални обсъждания по конкретни въпроси, свързани с идеи и проекти. За целта всеки желаещ може да заяви до 20 февруари на имейлите [email protected]  и [email protected] своя индивидуална онлайн среща.