Единодушно: 41 общински съветници подкрепиха Културния календар на Пловдив

  • от Мария Луцова
  • 10:54, 26.01.2021

41 общински съветници одобриха с вота си Културния календар на Пловдив за 2021 г. Нито един от местния парламент не отхвърли събитията, представени от екипа на заместник-кмета Пламен Панов.

По време на обсъждането постъпиха няколко предложения за допълване на календара на честванията, както и за допълнително финансиране на няколко сектора.

С вот против бше отхвърлено предожението 23 септември - денят на избухването на Септемврийското въстание да бъде отбелязан като знак на почит за убитите кмет и общински съветници на Пловдив. Не бе подкрепено и предложението 20 000 лв. да бъдат отпуснати за обучение на пловдивски културни оператори в писане на проекти и кандидатстване на международната сцена.

В календара на годишнините влезе честването на Деня на репресираните на 1 февруари, както и почитането на паметта на Душо Хаджидеков и 125-имата избити при Освобождението на Пловдив през януари.

В следващата точка бе гласувано споразумението на Община Пловдив и Занаятчийската камара за Училище по занаяти за деца в Стария град. Един се въздържа и всички останали 46 общински съветници я подкрепиха.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

 

Култура`2021: Ричард Клайдерман свири в Пловдив, Covid-19 удари Фолклорния фестивалОбщината ще организира за втори път едно от най-любопитните събития на 2020 г. - “Пътят към върха“ на Бунарджика

Създават уникално занаятчийско училище в ПловдивПроектът е на стойност 100 000 лв.