Два дамски концерта превръщат в сцена Дановия хълм до Часовниковата кула в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:50, 29.09.2022

6Fest вдъхновява с два дамски концерта на Дановия хълм, точно под Часовниковата кула на 29 септември. От 18 ч. фестивалът започва с Миленита - поп и джаз певица, която има и телевизионни и кино роли. Веднага след нея, от 19 ч. е участието на Мила Роберт - актриса и певица.

 6Fest посвещава 30 септември на групите, а мястото е сцена “Ядрото” в Капана. В 18:00 ч. фестивалът започва с Le'Push. Иван Лазаров и Момчил Атанасов свирят заедно още от училище. На 6Fest ще бъдат заедно с известния на пловдивската публика перкусионист Боян Тодоров (Пуфи) и ще представят акустично своята музика. В 19:00 ч. на сцената излиза група “Таралеща”. Димитър (Митко) Таралежков е български режисьор и музикант, бард. Част е от независимата режисьорска група „Бидон филм“, заедно с Олег Константинов и Никола Бошнаков. Но Таралежков е и поет с китара. Първоначално изпълнява песните си самостоятелно, а в момента концертира заедно с групата си “Таралеща”

Най-много събития на 6Fest ще се случат на 1 октомври, Световен ден на музиката. На Лапидариума на ул. “Витоша” в Стария град от 11:00 ч. бароковият ансамбъл “Collegium Ritornello” ще изнесе класически концерт със забравени и рядко изпълнявани автори и произведения от епохата на Барока. “Collegium Ritornello” е основан през 2019 г. и включва настоящи и бивши възпитаници на НУМТИ “Добрин Петков” - Пловдив.

В програмата си на 1 октомври 6Fest включва и няколко парадни прояви, традиционна част от уличния фестивал през годините. В 17 ч. от площад “Централен” по Главната в посока Джумая ще тръгне парадът на музиканти и мажоретки от Представителен младежки духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” - Велинград, част от Народно читалище „Отец Паисий – 1893”. Пловдивският цирков артист и музикант Дарио Табаков с артистичен псевдоним Dario Bulgario ще направи дефиле-концерт на кокили от 18:00 ч. по ул. “Райко Даскалов” в участъка от Джумая Джамия до подлеза при бул. “Шести септември”. В последното събитие от 6Fest посетителите на Капана между 19 и 20 ч. ще станат свидетели на изненадващи джаз флашмобове с участието на Венелин Георгиев,  Иван Мелин и Ценко Мелин от Марица брас бенд. Запомнящо се е участието им в откриването на Европейска столица на културата през 2019 г. в италианския град Матера.