Драматичният театър търси новите си звезди с кастинг

  • от PlovdivTime
  • 09:52, 13.10.2023
Пловдивският Драматичен театър обявява кастинг за двама актьори, който ще се проведе на 29 октомври от 10 ч. в Голяма репетиционна зала. Могат да участват професионални актьори и студенти в последен курс на професионално обучение по актьорско майсторство – мъж и жена до 27 години.
 
Кандидатите трябва да изпратят професионална биография и две снимки – в цял ръст и в по-близък план – до 22 октомври 2023 включително на адрес [email protected].
 
"Насърчаваме да бъдат изпратени снимки от роли, портфолио и т.н. Ръководството на театъра апелира кандидатите да не изпращат по имейл обемни файлове и насърчава предоставянето на линкове към сайтове или облачни пространства с качени снимкови или видео материали. Файлове, изпратени чрез временни линкове към сайтове за изпращане на файлове, няма да бъдат разгледани. На 24 октомври 2023 театърът ще се свърже с избраните кандидати", казват от трупата.
 
За кастинга е необходимо кандидатите да подготвят 3 текста по свой избор, от които един комедиен монолог, един драматичен монолог и откъс от прозаично произведение.