Домашното духче Доби, проф. Магонагъл и дементорите от Азкабан окупираха Колодрума

  • от PlovdivTime
  • 17:41, 06.03.2024

Домашното духче Доби, мадам Ластрейндж, Проф.Магонагъл, змията на Волдемор, дементорите от Азкабан и още герои от  култовия роман „Хари Потър” оживяха на сцената на Колодрума. Много акробатика, илюзии и фигурно пързаляне за цвят предложи шоуто на артити от Цирк дьо Солей и тяхното ледено шоу Hogwarts Holidays.

Спектакълът започна със същинската история в романа как учениците се качват на влака за Хогуърдс от перон 9 и три четвърти.

Последва феерия въздействащи акробатични номера, които бяха подсилвани от закачки с публиката. Актьори на кокили, дегизирани като дементорите на Азкабан излязоха сред хората преди да започнат магиите на илюзиониста. Магична атмосфера придаваха заклинанията от романа на Джоан Роулинг, които водещият на спектакъла произнасяше.

Акробати, облечени като братята Уизли, правеха интересни чудеса на батута, а най-красивата част от шоуто бе танцът в клетка на совата на Хари Потър. Акробатката бе облечена в красиво майо, което проблясваше при всяко нейно движение.

Истинска сензация бяха кънкьорите, които пресъздадоха танц, облечени като фигурите в магическия шах.

Най-много радост за множеството деца в публиката беше моментът, в който техническите екипи подготвяха следващия номер, а актьори подхвърляха към залата огромни цветни топки. Напук на познатия призив „Не стреляйте по актьора”, топките веднага влязоха в употреба и захвърчаха към сцената.

Спектакълът завърши с прословутия коледен бал в Хогуърдс, а на финала конферансието зададе на очаквания въпрос – къде всъщност е Хари Потър. После бръкна в задния си джоб, извади очила, взе в ръцете си магическа пръчка и каза: „Всъщност Хари Потър е във всеки от нас”.

Спектакълът бе на ниво без да държи в детайл сюжетната линия, позната от книгите и филмите за легендарния магьосник. Някои от присъстващите обаче изразиха съжаление, че разказът на конферансието е вървял на английски и не е помислено за тези, които не владеят езика.