Дом на културата дава тон на музиката

  • от PlovdivTime
  • 13:00, 12.10.2020

Мултимедиен концерт с представяне на ударните инструменти „Музикално пътешествие" ще се проведе в Пловдив на 18 октомври от 16.30 ч. в Дома на културата "Борис Христов". На сцената ще бъдат демонстрирани над 100 различни инструмента. Поднесено под формата на приказка, събитието ще поведе малките любознателници в необятната страна на класическата музика.

Водещ на събитието ще бъде артист-солистът с богата биография от Националния музикален театър - Александър Мутафчийски. Негови партньори в това приключение са  ансамбъл „Палиев Спаркълс“ към Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София. С тяхна помощ децата ще се запознаят с основните ударни инструменти – интересни факти за историята им, тяхното звучене и способ за свирене. В рамките на концерта, всяко дете ще получи книжка с приказка за ударните инструменти и специална изненада, казват още организаторите на събитието.

Втора нота в програмата на "Европейски музикален фестивал" е мултимедийният концерт „Кино и класика” . Той ще се проведе на 22 октомври от 19 ч. ,а мястото отново е ДК „Борис Христов“.

Главни действащи лица са солистите Мила Георгиева - цигулка, Георги Черкин - пиано и Оркестър на Класик ФМ Радио. Диригентската палка ще хване виртуозът Максим Ешкенази.

Програмата залага на експлозивна комбинация от виртуозни класически пиеси и любими филмови хитове в аранжименти на потомствения музикант Георги Черкин. Посетителите ще имат възможността да се насладят на музиката от „Междузвездни войни“, „Хари Потър“ и „Карибски пирати“, още „Годишните времена“ на Чайковски и друга класика. За мултимедия към концерта ще се погрижи добре познатият ни актьор и режисьор Иван Юруков. 

Билети се продават в Eventim.