Алекс Сърчаджиева и Ненчо Илчев канят на “Догодина по същото време“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:40, 11.10.2021

Догодина по същото време“ от Бърнард Слейд ще се играе в Пловдив на 14 и 28 октомври от 19 ч. на сцената на Драматичен театър-Пловдив. Участват Александра Сърчаджиева и Ненчо Илчев. Режисьор е Ивайло Христов, сценография и костюми - Марина Янева. 

Колко любов може да побере едно сърце? Една ли е половинката, която ни прави цели?Колко трае любовта?Защо понякога щастието ни носи вина?Когато сме щастливи в любовта и изневиделица ни връхлети нова, кое боли повече – да отхврълим едната или да се отдадем на двете едновременно?

Отговорите може и да не откриеш в тази история. Но тя ще те усмихне. Искрено ще те разсмее. И светло ще те докосне. „Догодина по същото време“ е една от най-поставяните романтични комедии на двайсети век. За нея авторът Бърнард Слейд получава награда Drama Desk Award за най-добра нова пиеса и номинация за награда „Тони“, а за филмовия сценарий по нея – номинация за „Оскар“.

Двама души, двама напълно непознати, се срещат в един забутан мексикански ресторант, някъде накрая на света. И двамата са женени, и двамата щастливо, и двамата имат всеки по четири деца. Срещат се, за огромна своя изненада се пожелават и без абсолютно никакви задръжки се оказват в едно легло. Почти банално начало.

Обаче баналната изневяра се оказва начало на един епос, надхвърлящ с много отделните съдби, дребните и големи проблеми, които всеки от тях вкарва в тази връзка. Епос, в който с брилянтно чувство за хумор, ирония и малко тъга, тази история се превръща в митология. 

ДОГОДИНА ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ от Бърнард Слейд
Режисьор: Ивайло Христов; Сценография и костюми: Марина Янева; Снимка плакат: Виктория Сиракова; Дизайн плакат: Ралица Русева; Участват: Александра Сърчаджиева и Ненчо Илчев

Билети на касата на театъра.