Дискусия на тема “Културата на Пловдив“ в навечерието на 24 май

  • от PlovdivTime
  • 09:59, 05.05.2023
Дискусия на тема "Културата на Пловдив" ще се проведе в арт клуб Енджой на 16 май от 19 ч. Събитието в навечерието на 24 май се организира от клуб „Пловдивски ракурси". Въпреки превратностите на времето, тук са съхранени и експонирани останки от различни цивилизации и заслужено през 1999 г. градът беше съпътстваща, а през 2019-а - Европейска столица на културата. Пловдив е град на художници, поети, писатели, музиканти, театрални дейци и актьори.
 
И все пак – има ли научени/ненаучени уроци в сферата на изкуството и опазването на богатото материалното и нематериално културно наследство ? Чуваме ли гласовете на творците и специалистите? Адекватни ли са местните културните институции към предизвикателствата на съвременността и отговарят ли на очакванията на обществото? Как местната администрация решава проблемите в областта на културата? И още много въпроси, на които няма еднозначни отговори, но пък в дебатите се раждат решенията.
 
Водещи на дискусията са Радя Банялиева и Иванка Митева.

Сбирките на дискусионен клуб „Пловдивски ракурси“ са осъществяват като част от проекта „Искам нещо да ти разкажа“, разработен от Мариана Вълчева, председател на Сдружение „Кей – Търн“ и финансиран от Национален фонд "Култура".