Димитър Маринов от носителя на Оскар “Зелената книга“ търси своенравна актриса за свой театрален проект в България

  • от Мария Луцова
  • 14:19, 04.10.2021

Димитър Маринов обяви кастинг за актьори за нов проект, чийто сценарий е написал той.  Актьорът, който бе част спечелилия  Оскар филм „Зелената книга”, ще бъде режисьор на  моноспектакъла.

„Сюжетът на пиесата се върти около историята на все още недооценена поетеса, която живее без илюзии. Та не се оплаква, не хленчи, не съди и вини. Отразява и пита и Бог, и Дявол. Коварно предизвикана от съдбата, тя търси. А дали лекуващият ѝ психиатър я разбира? Тя иска „да лети”, разкрива част от историята Димитър Маринов.

Той търси своенравна актриса на възраст 24-28 години, която умее да свири на пиано, да пее и да танцува.

Кастингът ще се проведе онлайн в два етапа. На първия кандидатките ще трябва да изпратят CV с актьорски и музикален опит до момента, снимка и кратка автобиография за личността и интересите им. Това те могат да сторят до 1 декември.

На втория етап кандидатките ще получат на имейл текстове и подробно упътване за заснемането на видео клипове с два откъса, две теми, свирейки на пиано – класическа и пожелание, както и едно изпълнение на песен. Втората част от кастинга ще продължи до 1 март 2022 г.

Продукцията ще се реализира в сезона лято/есен 2022 г. в София и ще бъде представяна в национален и европейски мащаб, обявява Маринов и призовава за участие с думите: „Успехът не е късмет или съдба, а избор – вярно и навреме направен”.