Диана Саватева представя “Капка, изпреварила дъжд“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:01, 26.11.2023
Среща разговор с Диана Саватева и представяне на най-новата ѝ стихосбирка "Капка, изпреварила дъжд" ще има в Петното на Роршах на 28 ноември от 19 ч.  Модератор е Александър Секулов. Поезията на Диана Саватева е осъзнат, топъл човешки акт на изричане на общите ни радости и болки, на общочовешкото ни "право на илюзия".
 
“За мен това е книга за изпитанието да бъдем отвъд условностите на времето. За стремежа към дълбоко познание, което носи просветление, но и рани. За любовта - състоянието на непрогледна светлина, което извира от нас и прелива във всички измерения на живота”, споделя авторката.
 
“Всяко стихотворение в новата поетична книга на Диана Саватева е капка, в която можем да видим холограмата на света. Гласът на авторката е философски и наблюдателен, но същевременно носещ любящата топлина на човек, притежаващ силата да благодари до безкрайност”, казва редакторът на книгата Катерина Стойкова.
 
Диана Саватева е завършила Българска филология и магистърска програма „Право на ЕС“. Работила е като журналист в националния ежедневник “24 часа“, народен представител, хоноруван преподавател в БСУ, зам.-кмет по Култура, спорт и туризъм в община Бургас.
Участва в учредяването на Бургаската писателска общност през 2015 г. Автор е на три поетични книги - „Памет за щастие“, „Градът – любовна карта“ и „Капка, изпреварила дъжд“.