Диана Дафова играе 7 роли с 3D изображение в “Танцът Живот“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 12:37, 16.11.2023

Диана Дафова ще представи авторския си музикално-театрален спектакъл "Танцът Живот" на 25 ноември от 11.30 часа в Дом на културата "Борис Христов".

„Спектакълът е вълнуващо пътешествие на сетивата в откровен разговор със себе си. Преодоляването на наранените чувства поставя въпроса - да простиш или не? Личните житейски преживявания и проникновения се разгръщат към общочовешките ценности, които са забравени в съвременната динамика на живота. Те оживяват в реални образи, които в провокативни диалози разкриват пътя за щастлив и смислен живот. Времето, в което живеем, е изпълнено с изпитания, несигурност, агресия, страхове и отчуждение, затова всеки има нужда от тези послания“, разказва Диана Дафова.

Иновативно приложение “Вътрешен глас“ с 3D изображение на личен аватар партнират в необичаен и изненадващ сеанс. Отваря се портал, водещ към 7 стаи, а ключът за всяка от тях е в чистите сърца. В този спектакъл Диана Дафова влиза в 7 различни образа, съчетаващи вдъхновяващи музикални изпълнения на 17 езика, артистично поднесен текст с интригуваща драматургична линия и хореография в различни жанрове. Всичко това е допълнено от  оригинални костюми и специални ефекти.

Креативната, нова и различна форма на сценично изкуство в спектакъла „Танцът Живот“ предлага разнообразие и богата картина на обединени в обща цел умения. Атрактивната сценична визия и мултимедия приковават вниманието, забавляват и провокират не само сетивата, но и по-дълбоките нива на съзнанието. Това е вашата история – тази, която винаги сте искали да разберете и само сега имате възможност да получите отговорите.

Всичко това е запазена марка за Диана. Нейните възможности, сценично присъствие и безграничен талант са отдавна известни на публиката. Диана Дафова е композитор, изпълнител и продуцент с изключително успешна кариера и уникален музикален стил. Родена е в София, където завършва джаз пиано и пеене в Музикалната академия. Занимава се паралелно с класически и джаз балет.

Основател е на популярната група „Трик“, а през 1985 г. започва самостоятелна кариера. Песните ѝ „Няма лесно щастие“, „Различни светове“, „Няма късна любов“ и „Ти си моя живот“ стават хитове. Дълги години живее и твори извън България. Носител е на златна награда „Реми“ от 43-тия международен филмов фестивал в САЩ. Представя свои авторски концерт и спектакли в  България, Полша, Румъния, Македония, Косово, Словакия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Русия, Украйна, Монголия, Холандия, Япония,  Гърция, Турция, Белгия, Германия, Италия, Австрия, САЩ и Индия.

"Танцът Живот" е създаден от творчески екип: Диана Дафова - автор и изпълнител, Борис Радев – режисьор, Боряна Сечанова – хореография и Чавдар Варийски - 3D и видео постпродукция.