Дел Падре празнуват 10-годишнина с концерт в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 15:35, 31.10.2020

DelPadre ще отпразнуват юбилей с концерт в Пловдив на 1 ноември от 20 часа Bee Bop Café. Вече 10 години групата дарява почитателите си с радост от живота в чист вид. Всяка среща с тяхната музика пренася гостите в слънчева Испания или романтична Куба. Концертите на бандата са своеобразно пътешествие из целия испаноезичен свят.

През годините, в които свирят заедно, испанската музика е прекрасно допълнена и от автентичния звук на български кавал. DelPadre не се страхуват да експериментират и да смесват брилянтно класическите пиеси за китара с горещите фламенко ритми, пленителните иберийски мелодии и българската фолклорна музика. 

На всеки свой концерт  канят различни интересни гости – световно признати перкусионисти, пианисти, басисти, диджеи, певци и фламенко танцьори. Тази десета година, на 01.11.2020г. , DelPadre ще ни пренасат в духа на страстна и чувствена Испания, още с първите акорди на своите китари в Bee Bop Café, Пловдив. 

В купона ще участват музикантите Христо Коликов-Падре, Цветан Андреев, Симеон Леонидов, Живко Василев, Димитър Сираков, Калин Жечев, Деян Илиев и др. 

Всички те са обединени около една обща страст – испанската музика. Създателят на пламенната формация – Падре, е завладян от горещите латино ритми, огъня на фламенкото и любовта към испаноезичните песни. 

За да бъдат спокойни всички, които ще дойдат на купона, организаторите гарантират, че всички противоепидемични мерки са взети, а залата е специално дизинфекцирана за голямото събитие. Местата са ограничени. Вход свободен.

Събитието е част от програмата на GuitArt Festival 2020 в Пловдив. Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2020 г.