“Дългите сенки на август“ оживяват с концерт на Мирослава Кацарова на Plovdiv Jazz Summer

  • от PlovdivTime
  • 10:59, 03.08.2022

Мирослава Кацарова ще даде старт на най-новия фестивал Plovdiv Jazz Summer с концерт под мотото "Дългите сенки на август“ на 3 август от 21 часа на лятно кино "Орфей". Джаз певицата ще бъде на сцената заедно с пианиста Мирослав Турийски и барабаниста Младен Димитров. Тази година тримата музиканти празнуват 10 години от началото на съвместната им творческа работа.

Заглавието на концерта „Дългите сенки на август” всъщност е и най-новата песен на триото. Тя е създадена по музика на Мирослав Турийски и Мира Кацарова. Автор на текста е поетесата Ина Иванова. По време на концерта тази лятна музикална импресия ще бъде представена за пръв пред публика. Поетичната и съноподобната атмосфера в нея е допълнително подчертана от електронно генерирани звуци, както и от изразителната, леко провлачена вокална фраза на Мирослава Кацарова, отличителна за нейната певческа стилистика. Песента ще бъде разпространена до дни в повечето онлайн и стрийминг платформи.

По време на концерта ще бъде премиерата и на още една песен, този път тя е на Mr. Moon (Младен Димитров) feat. Мирослава Кацарова, а заглавието ѝ е „Чудеса“. Всички песни в концертната програма ще бъдат на български език.