Четирикратният носител на “Грами“ Антонио Санчес гостува с жена си на Plovdiv Jazz Fest

  • от PlovdivTime
  • 14:30, 26.09.2021

Четирикратният носител на „Грами“ Антонио Санчес гостува на Plovdiv Jazz Fest 2021 на 30 октомври от 20 ч. в Дома на културата „Борис Христов“. Антонио Санчес е един от най-забележителните барабанисти на съвременната джаз сцена. Той е още композитор и продуцент. Като лидер създава седем албума. В Пловдив той избра да представи композиции от един от най-ярките си и неконвенционални албуми – Bad Hombre. Създаден през 2017 г., той безспорно е една от най-личните работи на Антонио Санчес. В изцяло соловият албум доминират съвременни изразни средства и електроника. Композициите са изпълнени със социално-политически послания, те са бунт и реакция срещу действията на администрацията на Доналд Тръмп.

Антонио Санчес е роден в Мексико, където започва да свири професионално още в ранните си тийнейджърски години. Следва класическо пиано и джаз в Музикалния колеж „Бъркли“. Откакто се мести в Ню Йорк през 1999, Антонио Санчес се превръща в един от най-търсените барабанисти на международната сцена. В следващите 18 години записва 9 албума с Пат Матини и работи с Чък Кърия, Гари Бъртън, Майкъл Брекър, Чарли Хейдън и Тутс Тилeманс.

През 2014 г. работата на Санчес става широко популярна със запомнящата се музика на филма „Бърдмен (или неочакваната добродетел на невежеството)“ на режисьора Алехандро Гонсалес Иняриту. Филмът печели четири награди „Оскар“, а Антонио Санчес става носител на „Грами“ за неговия саундтрак. Санчес има още номинации за „Златен глобус“ и наградата на БАФТА и е носител на множество музикални отличия.

Антонио Санчес пристига в Пловдив заедно със съпругата си – певицата Тана Алекса, която също ще вземе участие в концерта. Нейният най-нов албум ONA (от хърватски – „Тя“), издаден през 2020 г., бе вдъхновен от различни поколения жени, женски движения, мултикултурни истории на емигрантки. За него тя получава две номинации за „Грами“ за „Най-добър вокален албум“ и „Най-добро инструментално джаз соло“ (за изпълнението на Реджина Картър).

Билети във всички каси на Ивентим – билетен център пред община Пловдив, в туристически информационен център на пл. „Римски стадион”, билетна каса на Античен театър, в Градски дом на културата „Борис Христов” и др., както и онлайн.

Поради условията, в които се провежда Plovdiv Jazz Fest тази година капацитетът на залата няма да бъде намаляван, но достъпът на публиката ще се осъществява с един от следните валидни документи:

▪ сертификат за ваксинация;

▪ документ за преболедуване на COVID-19;

▪ валиден документ за отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди началото на концерта или отрицателен антигенен тест 48 часа преди началото на концерта.

Необходимо е да се представи и документ за самоличност, с който да бъдат сверени имената.

Вратите отварят в 19:00 ч., за да може влизането на хората да бъде облекчено.

Организатор на Plovdiv Jazz Fest е Blue M. Събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на Община Пловдив за 2021 г.

Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.