„Черната кутия“ представя в Пловдив „Авиаторките“ на The Holektiv Company

  • от PlovdivTime
  • 09:37, 16.07.2021

15-ият Международен фестивал за театър и съвременен танц "Черната кутия", който стартира официално на 29 юни се провежда на пет отделни дати през месец юли. Ще бъдат представени танцови и театрални спектакли от Италия, България, Словения, Чехия и Австрия. Партньори на форума са Община Пловдив, Министерство на културата, Италиански културен институт, Посолство на Австрия, Драматичен театър – Пловдив, Държавен куклен театър – Пловдив. Събитието е част от Културния календар на града за 2021 г.

Следващата дата е 19 юли /понеделник/, в 19 ч., на открито на пл. „Стефан Стамболов“ 1, (в близост до сградата на общината) ще видим спектакъла AVIATRICES на чешката компания The Holektiv Company.

Три решителни авиаторки създават собствен самолет и ще ви накарат да повярвате, че ще полети! Външно представление, което ви въвежда в атмосферата на първите самолети.

Компания  Holektiv  е създадена през 2015  когато  Andrea Vykysalá, Eva Stará  и Karolína Křížková се обединяват от желанието си да творят заедно. Благодарение на тази среща на чешката културна сцена се формира чисто женски ансамбъл. Самото име на компанията на чешки език е игра на думи,  означаваща група момичета / жени.

Holektiv съчетава и свързва жанрове като физически театър, танц и съвременен цирк. През годините компанията успява да създаде свой уникален отличаващ стил  и поетична естетика. Holektiv работи на чешката и международна сцена и в допълнение към хореографски си и интерпретативни проекти се занимава и с танцова и циркова педагогика.

Концепция и интерпретация:

Andrea Vykysalá, Karolína Křížková, Eva Stará

Сценичен дизайн: Matěj Forman

Костюми: Marianna Stránská

Музика: Julie Lupačová

Звук: Niels Doucet