Бунтът на късото кино със специална вечер в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:38, 13.02.2023

Бунтът на късото кино ще ни покаже Кинематограф на 21 февруари от 19.30 часа в Bee Bop cafe. "След графитите, най-бунтарското изкуство е късото кино и в тази програма ще ви го докажем. Последните години, увлечени в огромното разнообразие от ниши и теми, които представяме, бунтарското кино остана малко на заден план. Това са неспокойни филми с доста провокация, агресия, недоволство, но и мечти и философия. Филми, които не могат просто така да се показват без подготовка. Именно затова посвещаваме тази програма на бунта във всичките му форми, за да ви подготвим за една програма, в която редакторите бяха напълно свободни да изберат каквото решат без никакви ограничения. Е, резултатът е тежка, брутална, но и вдъхновяваща селекция, която няма да ви остави безразлични!", казват от екипа.

Премиерният филм ще бъде "Глад" на режисьора и сценарист Петър Крумов, с продуцент Борислав Чучков. Той разказва за една забравена от Бога крепост в която се появява Момче, което представя на Деспота причудлива черупка. Твърди, че в нея се чувало морето. Никой от присъстващите не знае как шуми морето. Освен палача.

Когато говорим за бунт не можем да пропуснем и класиката "Ботев е идиот" от 2013-а на режисьора и сценарист Деян Барарев.

Включени са още филми от Иран, Израел, Великобритания, Канада и Финландия.

"ГЛАД"
Сценарий: Петър Крумов; ежисьор: Петър Крумов; Оператор: Георги Георгиев; Музика: Светлозар Георгиев; С участието на: Александър Тонев, Никола Додов, Калин Арсов, Румен Трайков, Мила Роберт, Сава Драгунчев, Нено Койнарски