Боян Манчев и Веселина Сариева с филм за новия си проект “Въвеждане в Magia Naturalis - Фаза I”

  • от PlovdivTime
  • 15:44, 27.07.2020

„Въвеждане в Magia Naturalis - Фаза I“ е среща със създателите и авторите на проекта, което ще се осъществи чрез онлайн скрийнинг на фейсбук страницата на Община Пловдив на 28 юли от 19 часа.

Magia Naturalis по идеи на Боян Манчев и Веселина Сариева е експериментално поле, което включва художествени, философски и научни практики и понятия в едно споделено пространство. Пространството на първо място е физическото пространство на Галерия Sariev в Пловдив и отвъд него, неговото рефлексивно поле и измерение продължава във философската лаборатория - блогът на Боян Манчев.

Фаза I на Magia Naturalis представя творби на Биниа Верли, Марта Джурина и L, споделяйки пространството на философската лаборатория на Боян Манчев и поема в развитие на Веселина Сариева. Фаза I на Magia Naturalis ще се състои между 26 юни – 28 август 2020.

Краткият видео филм представя въвеждане в Magia Naturalis и среща със създателите на тази експериментална среда, както и авторите представени във Фаза I.

Продуциран е и реализиран от Sariev, Plovdiv с подкрепата на Община Пловдив. Това е онлайн проект,  финансиран по Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата за 2020 г. по Компонент 3 "Гражданска активност".

ЛЕНТАТА:

“Въвеждане в Magia Naturalis - Фаза I”, 2020
Продължителност: 22:43 мин.
Език: Български със субтитри на английски
Камера: Калин Серапионов
Монтаж: Калин Серапионов
Участници (по реда на появяването им): Боян Манчев, Веселина Сариева, Марта Джурина, Биниа Верли, L
Музика: Deep Science by AudioKraken
Превод: Калоян Начев